Könyvajánló

Masszázs Hódmezővásárhelyen

Gyógymasszőr és svédmasszőri szolgáltatás: Stavros masszázs studió

masszazshely.blog.hu!

Érdeklődni: masszirozo@gmail.com

 

A masszázs a test regenerálásának, karbantartásának, frissítésének, fájdalom enyhítésének és a stressz oldásának is legegyszerűbb módját jelenti! Története a messzi múltban gyökerezik. A történelemben először Ázsiában, azon belül is az ókori Kínában, Indiában és Japánban alkalmazták a masszázst - már a Krisztus előtti III. évezredben - közérzet-javító és egészségügyi célokból. Ezekben a kultúrákban a masszázs szervesen kapcsolódott a fürdéshez, a forró-vizes megmerüléshez, szaunához. Később a masszirozás szokása megjelent az ókori görögöknél és Rómában is. Írt a masszázsról Hippokratész, Herodikosz, majd Róma leghíresebb ókori orvosa, Galenus is.

Európa legelterjedtebb masszázsfajtája a svédmasszázs kevésbé régi múltra tekint vissza: de így is már közel 200 éve annak, hogy Pehr Henrik Ling svéd vívómester 1813 -ban dokumentálta a svédmasszázs alapvető fogásait. Később ő volt az, aki Stockholmban megalapította a Gyógytorna és Masszázsintézetet. A svédmasszázs azóta nagy népszerűségre tett szert, sőt a gyógymasszázs fogásait is innen eredeztetik. Ezzel a masszázsfajtával a leghatékonyabb a vázizomzat átmozgatása, a vérkeringés élénkítése, az izomgörcsök feloldása. A svédmasszázs regenerálja szervezetünk izmait, szöveteit, erősíti az immunrendszert, segít a stresszoldásban, a fájdalomcsillapításban, a bőr a keringés és nyirokrendszer állapotának javításában és így közérzetünk jobbá tételében.

A svédmasszázsnak Nyugat-Európa országaiban és az USA -ban is kialakult a maga kultúrája, mondhatni az itt élők esetében a svédmasszázs az egészséges életmód része lett. Németországban például szinte nincs olyan hotel, ahol ne lehetne igénybe venni masszőrt, az USA -ban pedig a saját fogorvos, könyvelő, nőgyógyász mellett szinte mindenkinek van saját masszőre is! Hozzánk, Magyarországra a masszíroztatás szokása és kultúrája némi lemaradással "érkezett" meg, de egyre szélesebb körben terjed. Ennek oka, hogy mind többen fedezik fel azt, amit a világ másik fele már régen tud: a masszázs megfiatalítja testünket és karbantartja egész lényünket!

Könyvek

A Szabad Európa Társaság által a 100 legfontosabb könvyv listája

Szerzővel, címmel, kiadási adatokkal ajánlott könyvek jegyzéke, melyeket a magyar történelem tárgykörben ajánlunk: ITT olvasható 

Hahner Péter: A régi rend alkonya. Egyetemes történet 1648-1815

- Hahner Péter: A nem létező rejtély. Tizenöt kérdés és válasz a Kennedy-gyilkosságról

Fónagy Zoltán, Dobszay Tamás: Széchenyi és Kossuth

Ránki György: A második világháború története

Szántó György Tibor: Anglia története

Pölöskei Ferenc, Gergely Jenő, Izsák Lajos: 20. századi magyar történelem

Diószegi István, Harsányi Iván, Krausz Tamás: 20. századi egyetemes történet I., II., III.

Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században

Ungváry Krisztián: A Horthy-rendszer mérlege. Diszkrimináció, szociálpolitika és antiszemitizmus M.o.-on

Sellers-May-McMillen: Az Egyesült Álamok története

További recensiók, könyvajánlások és elemzések olvashatóak másik honlapunkon, tortenelemklub.com oldalunkon: ITT