Bemutatkozás

Üdvözöllek a "Történelem cikkek" oldalon!

A "Történelem cikkek" honlap történelem témájú írásokat, tanulmányokat tartalmaz, szám szerint 362 darabot, a fejléc alatti menüsorban tematizált rendszerezés szerint, vagyis korszakokra bontva, Harmat Árpád Péter főszerkesztésében. Az oldal tulajdonosaként hasznos olvasást és örömteli "barangolást" kívánok, remélem az oldal elnyeri majd tetszésed! Az alábbiakban rövid bemutatkozásomat futhatod át és oldalunk történelem-szemléletéről tájékozódhatsz, ITT. Ha elnyertük tetszésed, és hasznosnak találod honlapunkat regisztrálj nálunk és íratkozz fel hírlevelünkre is!

 

Központi elérhetőségeink: info@tortenelemcikkek.hu

 

Felhívjuk figyelmed arra, hogy a tortenelemcikkek.hu minden bejegyzésére a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, előtte kérj engedélyt tőlünk, majd add meg a szerző nevét, jelöld meg a forrást, és ne módosítsd a tartalmat.

Bemutatkozás

Harmat Árpád PéterA nevem Harmat Árpád Péter, 1973 –ban születtem, történész vagyok és történelem tanár, a történelemcikkek.hu, a jegyzettar.hu és még néhány töris honlap főszerkesztője, a Magyar Történelmi Társulat tagja. 

A tortenelemcikkek.hu 2015 január 16-án alakult, mégpedig informatikus kollégám és jóbarátom Csíki Gyula technikai segítségével. Egy egyszerű, letisztult, lexikális felületnek szántunk. Ami bemutatkozásomat illeti: jelenleg történelmet tanítok egy vidéki középiskolában, miközben szabadidőm nagy részét honlapjaim és blogjaim szerkesztésére fordítom. Összesen 8 történelemmel foglalkozó és 2 filmes blogom van. Ezekről ITT olvashatsz bővebben.

2004 óta vannak magántanítványaim (jelenleg is vállalok magánórákat, erről itt tájékozódhatsz). Legfőbb célom megszerettetni a történelmet és elérni azt, hogy az emberek objektívan, a források, tények és kutatások alapján viszonyuljanak a múlt történéseihez. Remélem ez az oldal elnyeri tetszésed, és hasznosnak találod majd! Ha üzennél, az itt teheted meg, vagy központi email címünkön: info@tortenelemcikkek.hu, tortenelemcikkek@gmail.com, illetve személyes levelezési címemre küldöt levéllel: tortenesz1@gmail.com.

Harmat Árpád Péter /2014/

A tortenelemcikkek.hu lexikális adattartalma:

2019.08.29 -én: 361 db cikk

ebből 82 db a "magyar töri" menüben!

Honlapunk emblémája:

TÁRSOLDALUNK:

KLUBKÁRTYÁNK:

Főbb honlapjaim:

Ajánlónk (333 karakter): A történelem cikkek egy folyamatosan bővülő tudományos honlap, ahol az őskortól egészen napjainkig sok száz történelmi tanulmány és cikk olvasható a magyar illetve egyetemes történelemről. Az oldalon számtalan illusztráció és térkép található, a cikkek pedig korszakonként kialakított menürendszerben, jól áttekinthetően érhetőek el. 

***