Bemutatkozás

Üdvözöllek a "Történelem cikkek" oldalon!

A "Történelem cikkek" honlap történelem témájú írásokat, tanulmányokat tartalmaz, szám szerint 362 darabot, a fejléc alatti menüsorban tematizált rendszerezés szerint, vagyis korszakokra bontva, Harmat Árpád Péter főszerkesztésében. Az oldal tulajdonosaként hasznos olvasást és örömteli "barangolást" kívánok, remélem az oldal elnyeri majd tetszésed! Az alábbiakban rövid bemutatkozásomat futhatod át és oldalunk történelem-szemléletéről tájékozódhatsz, ITT. Ha elnyertük tetszésed, és hasznosnak találod honlapunkat regisztrálj nálunk és íratkozz fel hírlevelünkre is!

Központi elérhetőségünk: irotanar@gmail.com

Felhívjuk figyelmed arra, hogy a tortenelemcikkek.hu minden bejegyzésére a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, előtte kérj engedélyt tőlünk, majd add meg a szerző nevét, jelöld meg a forrást, és ne módosítsd a tartalmat.

Bemutatkozás

Harmat Árpád PéterA nevem Harmat Árpád Péter, 1973 –ban születtem, történész vagyok és történelem tanár, a történelemcikkek.hu, a történelemklub.com és még néhány töris honlap főszerkesztője, a Magyar Történelmi Társulat tagja. 

Első diplomámat a Debreceni Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szereztem, ahol 1994 -ben agrár-mérnökként fejeztem be tanulmányaimat. Második diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kaptam kézhez, amikor történelem tanár lett belőlem. Később családot alapítottam és ma már két gyermekes családapa vagyok. Legelső történész portálomat, 2009-ben hoztam létre a www.tortenelemklub.com néven. A tortenelemcikkek.hu 2015 elején alakult, mégpedig informatikus kollégám és jóbarátom Csíki Gyula technikai segítségével. Egy egyszerű, letisztult, lexikális felületnek szántunk. Jelenleg történelmet tanítok, miközben szabadidőm nagy részét honlapjaim és blogjaim szerkesztésére fordítom. Összesen 8 történelemmel foglalkozó és 2 filmes blogom van. Ezekről ITT olvashatsz bővebben.

2004 óta vannak magántanítványaim (jelenleg is vállalok magánórákat, erről itt tájékozódhatsz). Az elmúlt években többször publikáltam történelmi lapokban, jó néhány cikkemet vette át több on-line oldal is, és 4-5 alkalommal voltam TV csatornák meghívott történész-vendége (m1, ATV, RTL) is. Volt saját rádióműsorom 2012-ben a Rádió X -ben (címe: "30 perc cörténelem mindenkinek".) A média-szerepléseknél szívesebben vállalok előadásokat, lektorálásokat illetve egyetemi szakdolgozatok megírásában való segítkezést. (Mindháromra volt példa számtalan az elmúlt években.) Leginkább azonban tanítani és írni szeretek. Legfőbb célom megszerettetni a történelmet és elérni azt, hogy az emberek objektívan, a források, tények és kutatások alapján viszonyuljanak a múlt történéseihez. Remélem ez az oldal elnyeri tetszésed, és hasznosnak találod majd! Ha üzennél, az itt teheted meg, vagy központi email címünkön: tortenelemcikkek@gmail.com.

 

Harmat Árpád Péter /2014/

A tortenelemcikkek.hu lexikális adattartalma:

2016.08.29 -én: 361 db cikk

ebből 82 db a "magyar töri" menüben!

Honlapunk emblémája:

KLUBKÁRTYÁNK:

Gyermekeimmel (2013):

Főbb honlapjaim:

Ajánlónk (333 karakter): A történelem cikkek egy folyamatosan bővülő tudományos honlap, ahol az őskortól egészen napjainkig sok száz történelmi tanulmány és cikk olvasható a magyar illetve egyetemes történelemről. Az oldalon számtalan illusztráció és térkép található, a cikkek pedig korszakonként kialakított menürendszerben, jól áttekinthetően érhetőek el. 

/Karakter számláló: ITT/

Linkajánlók

  • Start lap (2015.06.22.)
  • ok.hu (2015.06.22) újra: 2015.07.01
  • linkcenter.hu (2015.07.01)