Partner-blogjaink elindulása

Partner-blogjaink elindulása

 

Történelem témakörökben összesen 5 partner blog oldalunk van:

  1. Történelem blog => tortenelemtanulas.blog.hu
  2. Pervenimus blog => pervenimus.blog.hu
  3. Kávészünet blog => kaveszunetben.blog.hu
  4. Világesemények blog => vilagesemenyek.blog.hu
  5. Lokálpatrióták blog => vasarhelyilokalpatriotak.blog.hu

A felsoroltak közül a legfontosabb társoldalunk a Történelem blog, mely 2013 nyarán indult főleg tanítási céllal. Később a profil módosult kissé, és 2014-től már sokkal inkább a történelmi érdekességeket célozva a szélesebb nagyközönség számára íródnak posztjaink. 2016 augusztusáig (aug.12.) 80 db cikk olvasható ezen az oldalon. Tartalomjegyzék: ITT.

A Pervenimus blog 2015 november 7-én indult. Bemutatkozó fülszövege: "Elemzések, tanulmányok, történetek, vélemények, sztorik, élethelyzetek sokféle témában az önálló véleményalkotás szabadságával, értelmiségieknek." Legolvasottab posztja a hun és finnugor származás kérdését boncolgatja (9200 megtekintés). A bloghoz saját Facebook oldal is kapcsolódik.

A Kávészünet blog 2016 június 23 óta működik, afféle "csevegős", sok témát felölelő oldalként jött létre. Bemutatkozó fülszövege: "A kávészünet jó dolog: lazítasz, megiszol egy kávét és elolvasol mellé egy érdekes posztot, mondjuk nálunk." Ehhez az oldalhoz is kapcsolódik Facebook közösség: "Kávékedvelők" néven.

A Világesemények blog 2014 július 27 -én indult. Napjaink történelmével, eseményeivel, háborúival, világpolitikájával foglalkozik. Bemutatkozó fülszövege: "Világpolitikával, nemzetközi folyamatokkal, biztonságpolitikával, diplomáciával, külpolitikával foglalkozunk 2014 júliusa óta." A blog saját Facebook közösségének 2016 augusztusáig 752 tagja volt. 

A Lokálpatrióták blog 2014 október 4 óta fut és Hódmezővásárhely városának helytörténetével foglalkozik. Ezt a blogot édesapámmal, Harmat Péter nyugalmazott tervezőmérnökkel együtt szerkesztem. Saját Facebook oldala "Vásárhelyi lokálpatrióták és történelemrajongók" 275 lájkolóval rendelkezik.

Filmes blogok: 2015 decembere óta fut a Filmworlds blog, majd 2016 januárjában létrejött a Filmtress blog is. Mindkettő elindításának alapgondolata a történelmi filmek hitelesség-viszgálatában gyökerezett. Később már a filmes műfajok széles skálájával foglalkozunk!

 

Fő honlapjaim:

Másodlagos blogok:

Egyéb blogjaink:

Filmes blogjaink: